A tévés podcasted

Sorozat Váró

Sorozat Váró

#9 - Sikersorozatok; vagy mégsem?

2017. november 09. - Sorozat Váró

Egyre többször fordul elő, hogy egy sorozatot úgy reklámoznak, hogy "sikersorozatnak" kiáltják ki. Na de hihetünk-e mindig a hype-nak? Egyáltalán, mitől lesz valami sikersorozat? Honnan indult ez az egész, melyik volt az első igazi sikersorozat? Mi kell hozzá? Mikor lett "sikk" sorozatozni?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ - miközben körberajongjuk a Mindhuntert -, várjuk a ti segítségeteket is hozzá!

Amikről bővebben beszéltünk:

#8 - Musical a tévében, avagy Crazy Ex-Girlfriend és a többiek

Egy szívünknek kedves témával, a musicalekkel térünk vissza hozzátok! A Crazy Ex-Girlfriend egy elég ütős zárás után végre nem csigáz tovább és belekezdett a harmadik évadába, ennek kapcsán bemutatjuk a sorozatot, valamint összeszedjük, hol ihlette még meg a tévéseket a musical világa.

 Kedvcsinálónak nézzétek meg ezt a klipet a Crazy Ex-Girlfriendből:

Az alábbi sorozatokról beszéltünk az adásban:

#7 - Mennyi, de mennyi premier!

Kis betegszabadság miatt a hallottak tartalmához képest jóval később került fel legújabb epizódunk, de hát ilyen ez a popszakma. Ezúttal csak átlapoztuk az aktuális tévés szezon őszi felének a premierjeit és ámultunk és bámultunk, mik jutottak el a nagyon sokadik évadukig, és mikhez nem sikerült még hozzá sem szagolnunk, pedig mennyire vágyunk rájuk. Sajnos a mi napjaink is csak 24 órából állnak. :(

Ti mit vártok legjobban? És mit ajánlotok nekünk, mit kezdjünk el minél hamarabb?

#6 - Időutazás, dramedy, romantika... de főleg időutazás!

Ezúttal a tévésorozat-készítés egyik leginspirálóbb témájáról, az időutazásról beszélgettünk. Miért lehet ennyire népszerű a téma? Hányféle módot képzeltek el eddig az időutazásra?

Az Outlander harmadik évadpremierje miatt kicsit jobban kikacsintunk a sorozat időutazást nem érintő részeire is, de reméljük, ezzel csak felcsigázzuk az érdeklődést!

A Doctor Who helyett viszont egy másik brit sorozatot, a Life on Mars-t mutatjuk be nektek részletesebben.

Van esetleg ötletetek újabb időutazó módszerre? Írjátok meg nekünk! Ahogy azt is, hogy melyik a kedvencetek a műfajban?

Sorozatok, amikről a részben beszéltünk:

#5 - Kivesézzük a Trónok harca hetedik évadát

Már több, mint 7 éve, hogy a csapból is a Trónok harca folyik, mi sem kerülhettük el, hogy a hetedik évad végéhez érve ne beszéljünk róla kicsit. Kicsit másfél órát...

A spoilerektől félők semmiképp se kattintsanak a lejátszás gombra, viszont ha végig néztétek az eddigi epizódokat, nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményeitekre és teóriáitokra. Ebben az epizódban különösen sok a háttérzaj, ezért elnézéseteket kérjük, viszont a hallottak ellenére nem egy felszálló repülőgép mellett vettük fel az adást, csak centrifugázott egy mosógép a szomszédban...

 

A következő sorozatokról beszéltünk az epizódban:

 

 

#4 - Marvel sorozatok vs DC sorozatok

A 18-ai The Defenders premierre készülve áttekintettük az eddigi Netflixes Marvel sorozatokat, összehasonlítottuk őket a CW-n futó DC-s sorozatokkal és ha már a szuperképességekkel rendelkező képregényhősöknél jártunk, beszélgettünk kicsit a Legionről is.

A szóba került sorozatok:

 

A kategória következő premierjei:

#3 - Beszéljünk a méltatlanul elkaszált sorozatokról

Tudjuk, tudjuk, kicsit megcsúsztunk a két héttel, de történt néhány dolgo az életünkben, például az, hogy lejátszót váltottunk. Igen, két rész után átköltöztünk a mixcloudra. Ez van, srácok.

Ebben a részben egy kissé lassabb folyású, cserébe spoileres kibezélést tartottunk a Game of Thrones utóbbi két epizódjáról, de csak 13 percet kell kibírnotok és újra biztonságban vagytok! Ezúttal több időt sikerült szentelnünk a választott témánknak, mint eddig, és nagyon reméljük, hogy ti is bekapcsolódtok ebbe a beszélgetésbe. Melyik sorozat méletlan, de legalábbis idő előtti elkaszálását fájlaljátok legjobban? Osszátok meg velünk!

 Az epizód során megemlített sorozatok:

#2 - Megérkezett a tél (az Emmy jelölésekkel együtt)

Elképesztően boldoggá tettetek minket azzal, hogy jóval többen hallgattatok bele az első podcast részünkbe, mint vártuk. Igazán bízunk benne, hogy láttatok bennünk annyi potenciált, hogy most ismét hallgatóink között üdvözölhetünk mindenkit. Kéréseiteknek megfelelően ezután itt a blogon listázni is fogjuk a lejátszó után, hogy pontosan milyen sorozatokról is beszéltünk. Ezen kívül a lejátszóban jelöljük a spoileres részeket nektek.
Ha bármilyen egyéb ötletetek vagy kérdésetek van, írjatok nekünk!

Második adásunkban örülünk a 13. Doctor kihirdetésének, röviden szemezgetünk az Emmy jelöltek listájáról (miközben értetlenkedünk a mindig vicces kategóriákba sorolásokon) és részletekbe merülve elemezgetjük a Trónok harca hetedik évadának premier epizódját, mint a héten látottak kiemelt elemét. 

Tartsatok velünk most is!

A részletesebben megemlített sorozatok:

#1 - Kezdjünk a visszatérőkkel!

Elindultunk! Többszöri próbálkozás után végre elkészültünk az első podcast epizódunkkal. Ahogy azt sejteni lehet, főállású sorozatrajongók vagyunk és úgy döntöttünk, szenvedélyünket szavakba öntjük. A tervek szerint minden adás két részből fog állni: először megbeszéljük a számunkra friss élményeket, majd pedig egy előre meghatározott témát fogunk boncolgatni. Első alkalommal egy mostanában divatos jelenséggel, a visszatérő sorozatokkal foglalkozunk.

Készítés közben a következőkre jöttünk rá:

  • artikuláltan beszélni nehezebb, mint gondolnánk,
  • egyben tartani egy témát külön skill-t igényel,
  • a vágás pont olyan nehéz, mint hosszú, úgyhogy minden tiszteletünk a profiké!

Bízunk benne, hogy a lelkesedésünk és a rajongásunk kárpótolni fog minden gyerekbetegségért!

Nóri & Orsi

 

süti beállítások módosítása